Notícies

Es presenta la col·lecció editorial Comunicació 2030, fruit de la col·laboració de la Càtedra Vegalsa-Eroski de la Universidade da Coruña i Editorial UOC


Es presenta la col·lecció editorial Comunicació 2030, fruit de la col·laboració de la Càtedra Vegalsa-Eroski de la Universidade da Coruña i Editorial UOC

07/02/2023

  • La presentació tindrà lloc el dijous 9 de febrer, al Rectorat de la Universidade da Coruña, amb la presència del Rector d'UDC, Julio Abalde, i la vicerectora de Globalització i Cooperació de la UOC, Pastora Martínez.
  • La nova col·lecció editorial posa el focus en la contribució de la comunicació als objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 de l'Organització de Nacions Unides (ONU).

Dijous que ve 9 de febrer es celebra l'acte de presentació de la col·lecció editorial 'Comunicació 2030', fruit de la col·laboració entre la Càtedra Vegalsa-Eroski UDC de Compromís Social, Comunicació i Reputació corporativa i l'Editorial UOC de la Universitat Oberta de Catalunya . L'acte de presentació es celebrarà a les 12:30 h a la seu del rectorat corunyès i comptarà amb l'assistència de representants d'ambdues institucions.

El primer títol de la col·lecció, El paper de la comunicació a l'ODS 5: cap a la igualtat de gèneres i l'empoderament femení, serà un llibre col·lectiu que aplegarà les mirades d'experts d'Espanya i Llatinoamèrica. Estarà coordinat per Inmaculada Postigo Gómez, doctora en Comunicació i degana de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat de Màlaga. La doctora Postigo també és la Coordinadora de la Xarxa Iberoamericana de Recerca en Comunicació i Feminisme per a la Justícia Social (que agrupa més d'una trentena d'investigadors, de 18 universitats i 11 països) i responsable del grup de recerca Feminisme, Comunicació i Cooperació per a la Justícia Social. Dirigeix la secció de Gènere i Comunicació de l'AE-IC, Associació Espanyola de Recerca de la Comunicació.

Acte de presentació

Per part de la Universidade da Coruña, assistiran el rector Julio Abalde; el vicerector de Política Científica, Investigació i Transferència, Salvador Naya Fernández, i la vicerectora d'Internacionalització i Cooperació, Pilar García de la Torre. Així mateix, la directora de la Càtedra Vegalsa-Eroski de Compromís Social, Comunicació i Reputació corporativa, Carmen Costa Sánchez, que lidera aquest projecte, acompanyada per la directora de Comunicació i Relacions Institucionals de Vegalsa-Eroski, Gabriela González. Des de la Universitat Oberta de Catalunya, hi participaran la vicerectora de Globalització i Cooperació, Pastora Martínez, i el director d'Editorial UOC i vicegerent de Recerca i Innovació, Ciro Llueca.

Nova col·lecció editorial

La COVID-19, la crisi climàtica i els conflictes bèl·lics han fet efecte en el progrés d'alguns dels disset objectius de desenvolupament sostenible (ODS) amb què es van comprometre els líders mundials. És el missatge d'alerta que llancen les Nacions Unides al'últim informe de seguiment dels ODS, i insten governs, institucions i ciutadania a implicar-se més a l'agenda internacional, la coneguda com a Agenda 2030. Per tal de sensibilitzar i divulgar els ODS, neix aquesta nova col·lecció.

Els disset títols que conformaran la col·lecció —cadascun dedicat a un ODS— oferiran reflexions, anàlisis o experiències des de temàtiques i punts de vista diferents. "El resultat serà una col·lecció diversa i integradora que proposarà temes importants i urgents per al conjunt de la societat, com ara la necessitat de frenar la gana, les desigualtats o el canvi climàtic", afegeix Costa.

La col·lecció comptarà amb un Consell Científic que garantirà la qualitat acadèmica dels títols i la vocació d'arribar a tots els públics. Aquesta col·lecció manté oberta la recepció de manuscrits per a totes aquelles persones que vulguin proposar la publicació d'un llibre a la nova col·lecció.

Carmen Costa dirigeix la nova col·lecció

Carmen Costa Sánchez és professora i investigadora de la Universitat de La Corunya, directora de la Càtedra Vegalsa-Eroski UDC i doctora en Comunicació per la Universitat de Santiago de Compostela. Actualment coordina el grup de recerca en Cultura i Comunicació Interactiva i el grup d'innovació docent en Comunicació i Mitjans Socials. És autora de més de cinquanta articles científics en publicacions de referència. Entre les línies de recerca s'inclouen la gestió de la comunicació i la reputació organitzacional.

Editorial UOC

L’Editorial UOC publica manuals universitaris, llibres de divulgació i llibres d'assaig i de recerca amb gran presència temàtica de la comunicació. És la primera editorial universitària espanyola al rànquing de prestigi editorial SPI 2022 i manté viu un catàleg de 4.000 títols en format imprès i digital.